Selecteer een pagina

Zwembad met witte liner

2021, Meerdonk en Klein-Sinaai

Deze klanten kozen voor de ultieme zomer look met een witte liner, bij de ene klant werd deze gecombineerd met een natuurstenen rand. De andere klant koos voor een beige travertijn in combinatie met een keramische tegel voor het terras en onder de overkapping. Onderaan worden nog enkele verschillen toegelicht.

Verschillen

Zwembadrand

Beide klanten kozen voor een andere aanpak, de ene wou enkel een randsteen en in een donkergrijze kleur. De andere ging voor een beige rand aangewerkt met een extra tegel en doorlopen terras onder de poolhouse.

Desinfectie

Beide klanten hadden ook andere wensen voor de desinfectie, waarbij we voor een gewone pH- en chloor dosering gingen in Klein-Sinaai werd in Meerdonk voor een Aquarite+ zoutelektrolyse met ORP-meting geopteerd.

Automatische dosering

Bij een automatische dosering wordt een meetsonde geplaatst die constant de pH- en chloorwaarden meet en indien nodig pH-minus of vloeibare chloor gaat toevoegen. Indien de waarden hierdoor niet veranderen gaat het systeem in alarm en stopt het met doseren dit komt meestal door een lege bidon chloor of pH-minus.

Zoutelektrolyse

Door 3g zout per liter water toe te voegen kan een elektrolyse cel chloor aanmaken. Wat wij belangrijk vinden is dat ook de chloor gemeten wordt anders gaat de cel altijd chloor aanmaken zonder enige controle of het wel nodig is. Daarom is de optionele ORP-meting voor ons een standaardkeuze. In tegenstelling tot wat vele mensen denken heb je dus wel degelijk chloor in het water maar wordt de jaarlijkse kostprijs gedrukt omdat er geen bidons chloor gekocht moeten worden (€40-€70/bidon). De pH-regeling gebeurd op dezelfde manier als bij een automatische dosering.

Behncke filter

Pin It on Pinterest